Kinderkerk - kom jij naar mij toe?

Kinderkerk - kom jij naar mij toe?
Mattheus 14: 22-33

De leerlingen gaan met hun boot naar de overkant van het meer, maar ze komen in een storm terecht. Doodsbang zijn ze, hoe moet dit verder? Lopend over het water komt Jezus naar hen toe.
Ben jij ook weleens bang? Wat doe je als je bang bent? Wie vind jij fijn om bij je te hebben als je bang bent? Vraag je om hulp? Kun je met je angst ook naar God gaan? En hoe doe je dat dan?
Als je bang bent mag je ook bidden, hierbij een klein gebedje. Lieve God, Wij mogen alles aan u vragen. Soms vragen we wel veel. U geeft ons wat we nodig hebben. Dat zien we niet altijd, maar het is genoeg. Meer dan genoeg. Dank u wel daarvoor. Amen
Ken je het liedje ‘Je hoeft niet bang te zijn’? Het is een liedje van Opwekking kids nr 40. Luister maar eens, dit liedje geeft je troost en hoop.
Over dit bijbel verhaal, zijn heel veel schilderijen gemaakt. Ook op onderstaand plaatje zie je dat het hard stormt. Zie je de witte schuimkoppen?
Maak nu je eigen schilderij. Benodigdheden: papier, waterverf, verfkwasten, water, doekje of keukenpapier.
Aanwijzingen: Je kunt het best beginnen met de lucht (de bovenste helft van je papier). Daarna schilder je de onderkant vol met woeste golven. Het schip schilder je op de golven. Als laatste kun je nog de witte schuimkoppen op de golven schilderen. (Wacht hiermee wel totdat de verf eronder al droog is.)

Een eenvoudiger knutselwerkje vind je in de bijlage, kleur of verf deze mooi.

Groetjes, leiding Kinderkerk.
 
 
Het onmogelijke.

Het onmogelijke.
U kent ongetwijfeld het verhaal van Abraham. Waarbij God belooft Abraham vorstelijk te belonen. Abraham geeft dan als antwoord dat hij dat zinloos vindt als hij geen opvolger heeft (Genesis 15) Dan vraagt God aan Abraham om de sterren te tellen. De uitleg van dit bijbel gedeelte is altijd dat God zijn beloften nakomt. Maar is het ook niet zo dat God Abraham vraagt iets onmogelijks te doen? Ga er maar aan staan. Wil je de sterren tellen? Waar begin je en waar eindig je. En als er nu iets moeilijk is om te tellen dan zijn het wel sterren. Waar is het begin, waar is het einde? En heeft u wel eens gemerkt dat je op een donkere plek veel meer sterren ziet dan in een stad met allemaal kunstlicht?
Daagt God Abraham hier niet uit om iets te doen wat onmogelijk is en lijkt?
lees meer »
 
Heb je ook zo’n behoefte om elkaar weer te zien, te spreken. Dat kan nu. Heb je ook zo’n behoefte om elkaar weer te zien, te spreken. Dat kan nu.
Kijk (ook) op de agendapagina waar dit in de komende weken kan!
lees meer »
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Interieur Grote Kerk Blokzijl
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Visie op gemeente zijn

De Protestantse Gemeente te Blokzijl heeft zich als doel gesteld om Gods Woord te vertolken in en naar het leven van alledag. Zij wil daarbij kerk zijn als een herberg; open en gastvrij naar elkaar en naar de (A)ander.

De gemeente doet dat op zo'n manier die bijdraagt aan:

  • de persoonlijke relatie met God in het dagelijks leven
  • het vormen van gemeenschap
  • de inzet voor de samenleving (plaatselijk, landelijk en mondiaal)

 

lees meer »