Het Goede Leven

We hebben geen slecht of goed leven gekregen. We hebben een leven gekregen. We hebben zelf in de hand of dit een goed is of slecht leven is.
Het Goede Leven
‘Het goede leven’ is een prachtig thema. Het voelt goed in een onzekere tijd. Maar dan bekruipt je al snel de vraag wat is goed? Want wat goed is voor ons, is misschien niet zo goed voor een ander. En wat op het ene moment goed lijkt te zijn, is op een ander moment helemaal niet zo goed als je dacht.
En wat moet je met die wetenschap van het hebben van een goed leven als anderen het niet goed hebben. En dan denk ik alleen maar aan de schrijnende toestanden in Libanon, kamp Moria en zo zijn er zoveel plekken op te noemen. En wat denk je van mensen die op het ene moment een goed leven hebben en op het andere moment alles kwijt zijn bij natuurrampen of bij verkeersongevallen, of ernstige ziekten.
Dat de PKN dit thema heeft gekozen kan niet alleen duiden op het goede leven waar we misschien in eerste instantie aan denken. Er moet nog een extra verdieping in dat ‘goede’ zitten. Wat dan… Daar mogen we het zondag over hebben, en ook in het komende jaar. Wat maakt het leven van ons als christenen nu goed. Goed doen? Maar dat is ook zo dubbel. Want ik merk dat ik ook tekort schiet. Ik heb in de corona tijd onvoldoende contact gehouden met mensen die me toch dierbaar zijn. Ik heb me druk gemaakt om zaken die niet belangrijk zijn. Ik heb mijn tijd niet goed besteed…. Wanneer doe je het goed? En voor wie, en wanneer?
 
lees meer »
 
HOUD MOED, HEB LIEF

HOUD MOED, HEB LIEF
 
Bord met een gouden randje

Bord met een gouden randje
Afgelopen woensdag is er weer een mooi nieuw bord geplaatst bij de Grote Kerk. Echt vakmanschap is er geleverd door Theo Schuurman en Bert van der Stelt. Gedurende de zomer zijn ze hiermee bezig geweest. Aan de rechterkant van het bord komt nog een wissellijst waar actuele informatie van onze gemeente kan worden geplaatst.
 
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Interieur Grote Kerk Blokzijl
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde

Visie op gemeente zijn

De Protestantse Gemeente te Blokzijl heeft zich als doel gesteld om Gods Woord te vertolken in en naar het leven van alledag. Zij wil daarbij kerk zijn als een herberg; open en gastvrij naar elkaar en naar de (A)ander.

De gemeente doet dat op zo'n manier die bijdraagt aan:

  • de persoonlijke relatie met God in het dagelijks leven
  • het vormen van gemeenschap
  • de inzet voor de samenleving (plaatselijk, landelijk en mondiaal)

 

lees meer »