Zonnewering aan de Pastorie

Zonnewering aan de Pastorie
Onlangs hebben we een mooie zonnewering gekregen aan de pastorie. Met een paar zeer creatieve krachten en met veel plezier wisten we in een mum van tijd het gevaarte op te hangen. Zo houden we de zon van het achterraam en blijft de kamer prettig koel. Vincent en Henk: onze dank is groot!

Ria en Jelle Vonk

 
 
Voor wie steek je een kaarsje op? Voor wie steek je een kaarsje op?

Op 2e Pinksterdag herdenkt KRO-NCRV Nederland de slachtoffers van de coronacrisis in een speciale editie van ‘Voor wie Steek jij een Kaarsje op’. Daarom roepen we Nederland op maandag 1 juni om 20.30 uur, een kaars aan te steken. Doe mee en zet de kaars voor je raam, in je tuin of op je balkon.
Moet je een dierbare missen? Of wil je de wijkverpleegkundige laten weten, dat je enorm respect hebt voor de manier waarop zij haar werk blijft doen? Stuur een beetje troost en liefde naar elkaar, door het aansteken van een kaarsje en deel jouw verhaal.
Klik hier om zelf een ‘digitaal’ kaarsje aan te steken.
 
 
Bezorger gevonden! Bezorger gevonden!
Enige tijd geleden heb ik een oproep gedaan voor hulp bij het rondbezorgen. Hier is gehoor aan gegeven. Fijn dat we dit kunnen oplossen. Richting de zomervakantie doe ik vast nogmaals een oproep. Natuurlijk mag je je ook alvast melden.

Karin Rozendal
 
 
Nieuw logo

Nieuw logo
In ons beleidsplan hebben we aangegeven dat we een open huis en gemeente willen zijn. We willen niet alleen in eigen kring maar ook daarbuiten communiceren over onze liefde in Jezus en elkaar ten goede inspireren wat op ons pad komt en waar we elkaar kunnen stimuleren. 
 
Dit uitgangspunt heeft Bert van der Stelt, de ontwerper van ons logo, ook geïnspireerd en heeft het logo ontwikkeld. Ook deze keer te zien in deze Zondagsbrief. 
 
Om in zijn eigen woorden te blijven: “Onze kerk/gemeente als een plek waar iedereen welkom is, open naar de wereld en centraal in de gemeenschap van Blokzijl. Het logo straalt een gevoel van welkom uit. Niet het gebruikelijke beeld van de toren als karakteristiek, maar de deuren zijn beeldbepalend om dit welkom te verbeelden. De keuze van de kleuren is gebaseerd op de interieurkleuren van de Grote Kerk met de complementaire kleur oranje op de steen boven de deur. Deze steen verbeeldt dat het ‘onze eigen deuren’ zijn. Het lage perspectief van de deuren in het logo versterkt nog meer het welkom gevoel. De schaduw van de deuren geeft de suggestie van (zon)licht. Er strijkt als het ware ook een baan licht boven de deuren langs.”
 

Keuze van de naam

Aan de linkerkant van het logo hebben we de naam van de gemeente geplaatst. Hierover is uitvoerig in de Kerkenraad en de werkgroep communicatie gesproken. Er is gekozen voor de naam “Protestantse Kerk Blokzijl en omgeving”.
 
De Grote Kerk staat nu eenmaal in Blokzijl en we hebben vele leden uit omringende gebieden rondom Blokzijl; Scheerwolde, Wetering, Steenwijk, Vollenhove, St. Jansklooster, Baarlo, Muggenbeet, de Noordoostpolder etc. Dit is de overweging geweest om voortaan niet meer de toevoeging van Scheerwolde op te nemen. Met dit laatste zouden we andere leden uit de aanpalende buurtgemeenten en -schappen tekort doen.
 
Ook is bewust gekozen voor kerk en niet gemeente. In spreektaal zijn we heel erg gewend om het te hebben over ‘we gaan naar de kerk’.
 

Er is meer..

Aan de rechterkant van het logo is de tekst opgenomen “er is meer”. Dit kunnen we per situatie in onze communicatie gebruiken en invullen. Er zijn zoveel momenten in ons leven en in de samenleving waarop we kunnen vaststellen dat er meer is of moet zijn dan wat we aantreffen of met elkaar verzieken. Er is ook meer tussen hemel en aarde dan wij vermoeden en begrijpen.
 

Hoe verder?

Vanuit de werkgroep communicatie is een kernteam geformeerd die als aanjager het gebruik van het logo zal stimuleren en de communicatie zal trachten te voeden in het licht van onze boodschap voor een open kerk. De werkgroep communicatie, waarin alle communicatieplatforms vertegenwoordigd zijn, zal als platform verder gaan waar we onze ideeën vanuit het kernteam kunnen toetsten en uitdragen.

Het kernteam bestaat uit Karin Rozendal, Hans Kloek en Pieter Muller.