PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Clubwerk Blokzijl Clubwerk Blokzijl

Voor wie,  waar,  wanneer?
Het clubwerk in Blokzijl bestaat al jaren. Natuurlijk kent u ons van het jaarlijkse clubkamp, heeft u zelf op club gezeten of gaan uw kinderen of kleinkinderen naar de club.
In al die jaren zijn er dingen veranderd, maar de kern is hetzelfde gebleven.
Er wordt club gegeven aan de kinderen van de basisschool van groep 4 t/m 8. Dit jaar in twee groepen op vrijdagavond in kerkgebouw de Waaier (Wilhelminastraat 3). Van 18.45 tot 19.45 groep 4 t/m 6 en van 20.00 tot 21.00 uur groep 7 en 8. Alle kinderen zijn welkom, niet alleen kinderen van de Schutssluis.
Daarnaast is er ook ‘soos’ voor de jeugd van het Voortgezet Onderwijs, van 20.30 tot 22.00 uur. Zij hebben een eigen ruimte, die ze zelf hebben geverfd en gerestyled. Het resultaat, in de voormalige garage van het gebouw, is erg leuk geworden.
 
En wat gebeurd er dan zoal op die clubs?
Wel, tijdens een clubavond knutselen we en doen spelletjes samen met elkaar. We sluiten vaak aan bij de tijd van het jaar en vieren ook Sinterklaas met de kinderen. Het clubseizoen begint met een startmiddag, meestal de zaterdag na de startzondag, eind september/begin oktober.
We doen dan een Vossenjacht, een Zeskamp of gaan ergens naar toe voor een andere gezamenlijke activiteit. Zo hebben we o.a. een huifkarrentocht gedaan, het blote-voeten-pad gelopen, de Weerribben Survival overleefd, naar de boerderij van Marsman geweest en een boottocht gemaakt in de Wieden. In de maand november gaan we met alle kinderen zwemmen, wat altijd erg leuk en gezellig is.
Ook bij de jaarlijkse ‘Themadisco’ in de maand februari in de Ploats, zijn we als club van de partij. De kinderen zijn dan aan het begin van de avond en daarna zijn de volwassenen aan de beurt om hun dansmoves en verkleedkleren te laten zien. In mei houden we een activiteiten­middag, waar we rondom het gebouw de Waaier of op camping Tussen de Diepen spelletjes organiseren, zelf kleine pizza’s bakken of cup cakes versieren.
Tenslotte gaan we in juni op kamp. Dit jaar in het weekend van 8, 9 en 10 juni 2018.We gaan dan naar een kampeerboerderij ergens in Nederland, maar dit kan ook, om de zoveel jaar, een Waddeneiland zijn. Tijdens het kamp werken we vanuit een thema, waar de verschillende spelen en activiteiten aan gelinkt zijn. Natuurlijk ontbreekt de Bonte Avond niet!
 
Organisatie

Ondersteuning mogen we ontvangen door de YMCA, die cursussen geeft, het blad Komby, maar ook kofferspelen en andere attributen met vrijwilligers uitleent. Zij helpen ons aan nieuwe ideeën voor knutselen en spelen, maar begeleiden ons ook in de omgang met de kinderen.
Bij dit alles is het ophalen van het oud papier elke eerste zaterdag van de maand, van groot belang zodat we de jaarlijkse contributie laag kunnen houden.
Ook belangrijk, zelfs onmisbaar is de inzet van de vrijwilligers die leiding geven op de clubavonden en alle activiteiten helpen organiseren en uitvoeren. Zonder ouders die willen rijden naar het zwembad of naar de kampeerboerderij, is het clubwerk niet mogelijk. Wij zijn blij met de steun van de kerk: we mogen kosteloos gebruik maken van het kerkgebouw de Waaier. En natuurlijk zijn we ook heel blij met de steun van de inwoners van Blokzijl die het jeugdwerk een warm hart toedragen.
Toch is er een zorgpunt: We zouden het heel fijn vinden als er meer vrijwilligers zouden zijn om de clubavonden of de soos te helpen leiden. Dus lijkt het u of jou leuk, neem dan contact op met ondergetekende of met iemand anders van het jeugdwerk Blokzijl.
Samen met elkaar zorgen we er dan voor dat het clubwerk kan blijven bestaan!
 
Namens het jeugdwerk Blokzijl,
 
Marja Dragt, 0683 599 716
 

terug
 
 

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.