Maak kennis en voel je thuis Maak kennis en voel je thuis
We zijn een open huis; ruim en gastvrij met een open oecumenische houding en met inzet voor de gehele samenleving.
lees meer »
 
Kerstgroet en aanpassingen in de kerkdiensten en activiteiten rondom Kerst

Gezegende dagen met Kerst en in 2022
Kerstgroet en aanpassingen in de kerkdiensten en activiteiten rondom Kerst

Gezegende dagen met Kerst en in 2022!

Langer kijken doet ontmoeten
ontvankelijkheid boven rede.
Het voordeel van de twijfel
is de voorloper van vrede.
Typhoon


Rondom Kerst en Oud & Nieuw bieden wij diverse kerkdiensten en activiteiten aan. In verband met de maatregelen rondom corona volgen er zeer waarschijnlijk wijzigingen in het programma. De actuele situatie vind je op de website en via de zondagsbrief houden we iedereen op de hoogte. 

Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten zoals een online kinderkerstfeest 'Doe mee en geef licht!' en een QR-wandeling door Blokzijl 'Volg het licht van Kerst door de straten van Blokzijl'. 

Klik hier voor de kinderactiviteiten
Klik hier voor de kerkdiensten
Klik hier voor de coronamaatregelen 

 
Bijbellezen(12): En het geschiedde....in Advent

Bijbellezen(12): En het geschiedde....in Advent

Bijbelse verhalen zitten in ons DNA, diep in onze Nederlandse cultuur. Onze taal is doordrenkt met Bijbelse woorden en gezegden. Alleen al bij het horen van de woorden ‘En het geschiedde… ‘ dan weet iedereen dat dit Bijbelse taal is. Woorden ook die het evangelie naar Lucas typeren. Ze klinken als een soort formule die hij vooral in het begin van zijn evangelie herhaaldelijk gebruikt om onze aandacht op te eisen. En het geschiedde… De Duitse taal heeft daar een woord voor: de zgn. Aufmerksamheitsregner. Vrij vertaald: mag ik jullie speciale aandacht? Let op!

lees meer »
 
KinderKerk | Adventsproject Het plakboek van Lucas

Project advent
KinderKerk | Adventsproject Het plakboek van Lucas
Tijdens de KinderKerk luisteren we naar de Bijbelverhalen uit Lucas 1 en 2. De engel Gabriël komt bij Maria. Hij vertelt haar dat ze een zoon zal krijgen en hem Jezus moet noemen Hij zal de zoon van de Allerhoogste genoemd worden en koning zijn over Israël. Klik hier voor een liedje dat gaat over deze bijzondere boodschap.

Ook gaan we door met kerst knutselproject. Deze keer gaan we de figuren uitknippen, kleuren en inplakken. Elke zondag zien we het kerst knutselproject groeien. Uiteindelijk mag je met Kerst het resultaat meenemen naar huis. 

Kom je ook? Je bent van harte welkom tijdens alle adventszondagen!

Groeten, leiding Kinderkerk
 
Diaconie | Stichting Project Voice Diaconie | Stichting Project Voice
Met veel genoegen willen we u iets vertellen over de stand van zaken met betrekking tot ons Project 2021, zijnde de aankoop van 300 matrassen en 300 dekens. Als het goed is slapen nu alle vrouwen en kinderen op een matras en onder een heerlijke nieuwe deken. Wat is de dank groot. Er werd gehuild van blijdschap. In de mail van het bestuur van 18 november staat : het is zo’n grote vreugde dat onze mensen voor het einde van het jaar goed zullen slapen en goede dromen zullen dromen.
lees meer »
 
December JeugdClub December JeugdClub

Gezien de geldende aangescherpte coronamaatregelen zit er helaas niks anders op dan de club opnieuw digitaal te doen. Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer, maar desondanks maken we er een leuk feestje van! 

Net zoals vorig seizoen gaan wij weer digitaal en ontvangen de ouders een link via Teams of Zoom voor de clubavond van 3 december (Sinterklaasviering) en voor de clubavond van 10 december. 
We maken er digitaal gezellige avonden van! 

Hartelijke groeten van de clubleiding

 
Aanpassing leeftijdsgrens bezoekdienst Aanpassing leeftijdsgrens bezoekdienst

Onze gemeente heeft een bezoekdienst die als doel heeft aandacht te schenken aan jarigen vanaf 75 jaar, huwelijk jubilea vanaf 40 jaar en geboortes (alleen als de kerkenraad een geboortekaartje heeft ontvangen).

Een aantal dames wonend in Scheerwolde en Blokzijl nemen deze taak op zich. En dat ze doen in de vorm van een kaartje sturen, bezoekje brengen of een telefoontje plegen.

lees meer »
 
Nieuwe kanselbijbel

Nieuwe kanselbijbel
Een paar weken geleden deed ik een oproep wie een leuke ludieke actie weet om geld in te zamelen voor een nieuwe kanselbijbel. We gebruiken nu een ‘klein’ bijbeltje om uit te lezen.
lees meer »
 
Vaatwasser gezocht.... voor De Waaier

Vaatwasser gezocht.... voor De Waaier
De vaatwasser in ‘de Waaier’ vertoont kuren en is aan vervanging toe.
Wij zijn op zoek naar een vervangende vaatwasser. Heeft u een vaatwasser ‘werkloos’ staan en wilt u daar wel afscheid van nemen dan houden wij ons aanbevolen voor overname van het apparaat.
Of, misschien heeft u ergens een scherpe aanbieding van een vaatwasser zien staan en wilt u ons daar op attenderen. Hoe dan ook: uw medewerking wordt op prijs gesteld.
Contactpersoon: Gert Mooiweer – 06 1210 2227.

College van Kerkrentmeesters
 
Marktplaats - aangeboden Thonet stoel Thea

Marktplaats - aangeboden Thonet stoel Thea
Bent u zoek naar een vintage stoel? Dan kunt u nu stoppen met zoeken!
Het College van Kerkrentmeesters biedt een 30-tal Thonet stoelen te koop aan.
Deze stoelen hebben een geschiedenis die begon in het voormalige Prins Maurits Weeshuis.
Vraagprijs per stoel: €25,-.
Belangstelling? Neem contact op met Gert Mooiweer
(06 1210 2227).
(De stoelen staan in de kerk bij de kapstokken en zijn daar te bezichtigen)

College van Kerkrentmeesters