Gerard neemt afscheid van de kinderkerk

Gerard neemt afscheid van de kinderkerk
Gerard loopt al zo’n 10 jaar mee met de KinderKerk. In die jaren hebben wij samen veel mogen ontdekken en vooral ook veel gelachen. Gerard kwam altijd met mooie ideeën voor de kinderen qua verwerking, iets meer technisch, proefjes en zeker met een geintje.
En als we als leiding met Gerard voor in de kerk een stukje deden verliep het altijd anders dan we op het spiekbriefje hadden afgestemd 😉 We hebben ook veel gebruik gemaakt van alle kleding en materialen die Gerard en Brigitte in huis hebben. Misschien weet u nog wel die ene keer dat Gerard een tweezijdig gedragen jasje aan had, hij was de zon huis en had opeens een oranje jasje aan ipv zwart.
Als afscheid hebben we met de leiding koffie gedronken bij Gerard thuis met een lekker stuk gebak erbij. En als bedankje voor jou de pot drop. Bedankt voor je goede zorgen! 

Groeten van alle kinderen en leiding van de KinderKerk. 
 
 
Oproep jeugd 12-25 jaar, doe je mee?

Oproep jeugd 12-25 jaar, doe je mee?
We willen graag met de jeugd vd kerk Blokzijl een diaconaal project starten voor een goed doel. Het idee is het opzetten van een ‘pop up’ restaurant in de kerk.
Mensen kunnen dan komen eten in het tijdelijke/pop up restaurant en het geld dat ze betalen voor het eten doneren we aan een goed doel. Samen bereiden we dan alles voor.

Lijkt het jou ook leuk om hier aan mee te werken? We gaan woensdag 1 febr om 19 uur overleggen in de Waaier. Je mag ook een vriend/vriendin meenemen. Meer info of aanmelden kan per e-mail naar patrisjamintjes@hotmail.com.

Tot woensdag!
Groeten Patrisja Mintjes en Annie de Lange
 
 
Samen aan tafel Samen aan tafel
Op vrijdag 20 januari zaten we met 48 personen aan tafel in de Ploats waar Tinus en Aly een heerlijk stamppotbuffet hadden klaargemaakt. Verschillende mensen waren op de uitnodiging: “samen aan tafel “ afgekomen (deze uitnodiging zat bij de kerstattentie. Ieder mocht een aantal mensen meenemen.) Samen aan tafel, wat ook het thema is van de PKN.
Het geheel is gesponsord door verschillende mensen. Er is dus geen geld van de diaconie voor gebruikt. Ook de kerkenraad kon erbij aanwezig zijn, zij moesten echter wel het eten betalen. Ds. Vissinga en zijn vrouw waren ook aanwezig, hij begon de maaltijd met gebed en we sloten samen af met een lied: Voor alle goede gaven Heer zij u de dank en eer.
Het was niet alleen het samen eten, maar ook de mooie gesprekken die aan tafel plaatsvonden. Al met al een zeer geslaagde avond. Het is zeker ook heel fijn te vermelden, dat sommige mensen elkaar na ruim 50 jaar weer eens tegenkwamen (toenmalige vriendinnen) en ze van elkaar niet wisten dat ze allebei in Blokzijl woonden. Wat een fijne ontmoeting.
De diaconie gaat deze eerste avond evalueren en misschien proberen we nog meer van deze bijzondere bijeenkomsten te organiseren.

 
 
Uitnodiging droomsessie Uitnodiging droomsessie

Vorige week heeft iedereen een uitnodiging voor een droomsessie ontvangen. Meld je aan. We ontmoeten je graag. Helaas was er toch een foutje in geslopen. De gemeentemorgen is op zondag 26 februari!
Zoals je wellicht leest is er voor de leeftijdscategorie van 30 tot 65 jaar geen aparte sessie. De gemeentemorgen op zondag 26 februari wordt zodanig georganiseerd dat er genoeg gelegenheid is voor iedereen om mee te doen.
Door weer en wind was donderdag, 12 januari,  de eerste aftrap van de droomsessies ….. er is heel wat af gedroomd. Kunnen dromen werkelijkheid worden? We gaan het zien. Dank een ieder voor het meedenken in deze sessie. Ook op andere wijze is er al input geleverd. Helemaal fijn om te ervaren dat er zoveel mensen willen meedenken. Geef je ook op voor een droomsessie. Graag aanmelden bij Karin Rozendal via pgb4@xs4all.nl of 06 233 27 236 of via een opgavelijst achterin de kerk. Graag tot dan.

Met vriendelijke groet namens de kerkenraad,

Marja Dragt (voorzitter) en Karin Rozendal (scriba)
 


 

 
Inzamelingsactie: Een tweede leven: oude mobieltje, toner of cartridge, postzegels en oude kaartende

Inzamelingsactie: Een tweede leven: oude mobieltje, toner of cartridge, postzegels en oude kaartende

Kerk in Actie gelooft in delen. Met elkaar in actie voor de naaste, dichtbij en ver weg. Geen mens uitgezonderd. Ook u kunt in actie komen door simpelweg uw oude mobieltje, lege inktcartridge of toner, ansicht- en geboortekaarten, postzegels en oud geld in te leveren in de kerk. Misschien heeft u het inleverpunt hiervoor wel zien staan in de kerk? Wat kunt u nog meer doen?

Vraag op uw werk, school of vereniging om de lege cartridges en toners te verzamelen.
  • Knip postzegels ruim van de envelop. Knip geen postzegels van ansichtkaarten.
  • Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Een ansichtkaart is een enkele kaart, met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier.
  • Ook welkom zijn geboortekaartjes, zelfgemaakte kaarten en kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting Kinderpostzegels in alle maten en vormen.
     
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de zendingscommissie (Henk Timmerman, Cora Keesmaat of Hans Kloek).