PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Mijn belevenissen bij de Jeugdkerk Mijn belevenissen bij de Jeugdkerk

Hallo allemaal,

Namens de jeugdkerk zal ik jullie vertellen wat we allemaal doen om jullie ook op de hoogte te houden van de gebeurtenissen bij de jeugdkerk. Elke eerste zondag van de maand komen we met meerdere jongeren bij elkaar om samen verhalen uit de bijbel en bepaalde thema’s te bespreken en te behandelen. We beginnen elke jeugdkerk met het aansteken van de kaars en een gebed en gaan dan over op het onderwerp van de dag. Door middel van een spel, een kleine activiteit, een filmpje of een verhaal wordt het onderwerp met elkaar besproken. Na afloop drinken we gezamenlijk nog een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. Over het hele jaar zijn nog meerdere gezamenlijke activiteiten. Zo gaan we jaarlijks in november naar Jongeren Aan Zet in Nijeveen. Hier komen verscheidene jeugdkerken uit de omgeving bijeen en volgen we workshops die passen bij een actueel onderwerp. Samen beleven we het geloof en maken we kennis met soms bijzondere activiteiten. Afgelopen november kon je bijvoorbeeld deelnemen aan workshops als meditatie, rolstoel rijden en vloggen. Het thema ging over contact maken, contact maken met God, met jezelf, met andere leeftijdsgenoten, met mensen met een handicap etc. Daarnaast bereidt de jeugdkerk elk jaar een jeugddienst voor, welke dit jaar zal zijn op 17 mei 2018. De dienst zal dan gedeeltelijk worden gepresenteerd door jongeren van de jeugdkerk, een leuke band en gastpredikant Sent. Hopelijk wordt het net zoals voorgaande jaren een frisse en vernieuwende dienst waarbij de jaarlijkse cake bij de koffie, gemaakt door de jongeren, na afloop niet mag ontbreken. Richting de zomer staat er nog een andere activiteit gepland, maar daar geven we later meer informatie over.
Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken bij de jeugdkerk? Kom gerust eens kijken! Of proef de sfeer van onze groep tijdens de vrolijke jeugddienst. 

Met vriendelijke groet namens de jeugdkerk,

Kirsten van Dalen

 
KinderKerk KinderKerk

KinderKerk: voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is er elke zondag  KinderKerk vanaf 10.00 uur in de Waaier in Blokzijl.
  
KinderKerk: voor de kinderen van groep 4 t/m 8 is er elke zondag KinderKerk in de KinderKerkruimte (consistorie) van de Grote Kerk Blokzijl. De kinderen gaan na de eerste schriftlezing naar de KinderKerk en komen na de collecte weer terug in de kerk.

De KinderKerk heeft een eigen collecte. Dit jaar is het doel de stichting Kinderfonds de Mama's. 

Tijdens de diensten in Scheerwolde is er gezamenlijk KinderKerk. De kinderen van groep 1 t/m 8 gaan dan na de eerste schriftlezing mee naar de KinderKerk ruimte en komen na de collecte weer terug in de dienst.

Tijdens speciale diensten is er ook KinderKerk. Speciale diensten zijn; dopen, startzondag, jeugddienst, eerste zondag van de veertigdagentijd, palmpasen, Pasen, eerste Advent en Kerst.

Ook tijdens de projecten van Advent en de 40-dagen tijd is er KinderKerk tijdens de dienst. 
 

 
 

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.