Terugblik kinderkerk 8 november jl

Terugblik kinderkerk 8 november jl
Thema: Laat je talent groeien!
Lezing: Matteüs 25: 14-30
Zondag 8 november was de eerste keer KinderKerk in de nieuwe vorm. Dat wil zeggen, een uur lang KinderKerk in de consistorie. Dit i.v.m. het maximaal aantal personen in de dienst van 30 personen, incl. kinderen onder de 12 jaar.
Het thema van deze zondag was het verhaal van de talenten oftewel ‘laat je talenten groeien’. We mochten 11 kinderen ontvangen, een hele mooie opkomst! We hadden een mooi programma voorbereid met liedjes, een video van het Bijbelverhaal met playmobil poppetjes, het ballonspel en natuurlijk het ontdekken van onze talenten.
Klik hier voor de link naar het bijbelverhaal ‘de gelijkenis van de talenten’ Daarna hebben we een proefje gedaan met een keukenrol en wat water. Op een keukenrol papiertje hadden we een talent verstopt. Maar het is niet de bedoeling om talenten te verstoppen, je moet ze juist laten zien. Door het keukenpapier in het water te laten zakken werd het talent – een tekening – zichtbaar. Ook leuk om thuis te proberen.
Daarna hebben we onze talenten ontdekt: van koken/hapjes maken tot verven en zingen. Iedereen heeft een talent! We hebben de ochtend afgesloten met het lied van Kinderen voor Kinderen: iedereen een talent. Klik hier om het liedje te horen.
De volgende keer is zondag 13 december om 10.00 uur in de consistorie. Je bent van harte welkom!
Tot dan!
Groeten Gerard en Patrisja
 
 
Nieuwe vorm kinderkerk Nieuwe vorm kinderkerk
Kom jij ook?
In de maanden november en december zal er 1x in de maand fysiek KinderKerk zijn i.p.v. elke zondag. Dit zal elke 2e zondag van de maand zijn. Op zondag 8 november en zondag 13 december is er KinderKerk: van 10.00 – 11.00 uur in de consistorie van de Grote Kerk.
De kinderen kunnen zich verzamelen in de consistorie (ingang via de buitendeur),  daar zal dan gedurende de gehele dienst KinderKerk worden gegeven. De kinderen zijn dan dus niet meer aanwezig in de dienst. Dit i.v.m. het maximaal aantal bezoekers van 30 personen (incl. kinderen onder de 12 jaar) in een binnenruimte. De consistorie is weer een aparte binnenruimte in het kerkgebouw.
Omdat er nu maximaal 30 personen tijdens de dienst aanwezig mogen zijn, zien we dat het aantal kinderen in een dienst ook vanzelfsprekend terugloopt. We hopen op deze manier een grotere groep kinderen per keer te mogen ontvangen zodat de kinderen onderling meer contact hebben met elkaar en we ook meer mogelijkheden hebben voor de verwerking van het Bijbelverhaal.
We bieden dan ook de mogelijkheid om je kind naar de KinderKerk te brengen zonder dat je zelf naar de kerkdienst gaat. Misschien omdat je dat nog niet wil of omdat er al 30 personen aanwezig zijn in de dienst.
Je hoeft je kind niet van te voren aan te melden voor de KinderKerk. De leiding houdt zelf de namen registratie bij.
De overige zondagen zal er wel online KinderKerk zijn voor de kinderen die dan in de dienst zijn of thuis online meekijken. In de vorm van een video en een lied tijdens de kerkdienst, zoals jullie van ons gewend zijn. Ook blijven we elke week input geven in de Zondagsbrief.
We hopen jullie zondag 8 november te ontmoeten in de KinderKerk. Tot dan!
Groeten Patrisja, Gerard, Tine, Marieke en Ruth
p.s. Komende zondag 1 november is er nog KinderKerk op de oude manier, dus gewoon tijdens de dienst. Je bent van harte welkom!

 
 
Jeugdkerk 2020-2021 Jeugdkerk 2020-2021
We gaan weer starten met de jeugdkerk, waarbij we gaan zitten in de hal van gebouw de Waaier zodat we goed kunnen ventileren. We volgen verder de richtlijnen van de RIVM. Hieronder wat we van plan zijn te gaan doen. We zijn nog aan het nadenken over een diaconaal project. Hier hoort u t.z.t. meer over.

4 oktober          Terugblik op de startzondag. Verder met het jaarthema ‘Het goede leven’: Tegeltjes wijsheid. Voorbereiding op JAZ.
8 november       JAZ De Schalle te Nijeveen, thema ‘Back tot basic’.
6 december      Terugblik op JAZ. Verder met het thema ‘Het goede leven’: Dit maakt mij het meest gelukkig! Nieuwjaarswensen voorbereiden door filmpjes te maken ‘Wat is voor jou het goede leven en wat wens je een ander toe?’ Eventueel samen een Sinterklaasspel doen.
3 januari           Micha ‘Wat is een goed leven?’ Muziek: ‘Het land van hoop en dromen’ van Bruce Springsteen.
7 februari          Deuteronomium: ‘Kies voor het leven’.
7 maart             Muziek: ‘Voor alles is een tijd’ van Ilse de Lange. Collage maken: ‘Dit is een goed leven’.
4 april is het Eerste Paasdag en dan is er geen jeugdkerk.
11 april Influencers. Muziek: ‘Wie is mijn herder?’