PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 
Verslag jeugdkerk 3 maart jl. Verslag jeugdkerk 3 maart jl.

Zondag 3 maart was er weer jeugdkerk. Met 12 jongeren gingen we verder met het thema ‘Twijfelen’. Als opwarmertjes schreven we op wat wij onder twijfelen verstaan: Kiezen, niet weten wat je wilt, meerdere opties hebben, afwegingen maken en nadenken. Volgens het woordenboek zijn er de volgende mogelijkheden: aarzelen, betwijfelen, besluiteloos zijn, dubben, eromheen draaien, in onzekerheid zijn, onzeker zijn, ongestadig zijn, ruggelen en weifelen. Hierbij zijn ook woorden die wij als leiding ook niet kennen…  We keken het volgende fragment uit de show van Ronald Snijders over Twijfelen: https://www.youtube.com/watch?v=q4NDofl4Fsg
We staken de kaars aan en gingen verder met de Why over actueel nieuws: Cohen vs Trump. In een filmpje van De Wereld Draait Door zagen we wat Cohen vertelde over Trump.  Eerst loog Cohen dus is de vraag of je hem nu wel kunt geloven. De jongeren vinden dit lastig, hoewel ieder mens kan veranderen en een nieuwe kans verdient. We spraken ook met elkaar over Holleeder en over levenslange gevangenisstraf.
Daarna gingen we samen lezen uit de Bijbel in de Gewone Taal: 1 Koningen 19:1-18 over Elia. In het kort lazen we de volgende stukjes: Elia vlucht voor koningin Izebel, Elia wil sterven, Elia gaat naar de berg Horeb, De Heer komt bij Elia, De Heer geeft Elia een opdracht. In de Choice gingen we nadenken met elkaar over of Elia twijfelde en wat de valkuil van twijfelen is.

We kwamen er achter dat de valkuil van twijfelen het niets doen is en het laten gaan… maar God zoekt Elia op en laat het niet gaan. God is niet in een storm, niet in een aardebeving, niet in het vuur, maar in een stil briesje.
Het is een keuze om naar de kerk te gaan, maar dat betekent niet dat je geen vragen meer mag stellen of dat je altijd heel overtuigd moet zijn van alles. Je mag twijfelen. Ook in de Bijbel staan verhalen over mensen die twijfelen. Zelfs mensen die duidelijk bij God horen, weten niet altijd precies waar God is en wie Hij precies is. Een voorbeeld hiervan is de profeet Elia. Hier gaan we de volgende keer op zondag 7 april mee verder in een speurtocht met opdrachten.

Marja Dragt 

 
KinderKerk KinderKerk

KinderKerk: voor de kinderen van groep 1 t/m 3 is er elke zondag  KinderKerk vanaf 10.00 uur in de Waaier in Blokzijl.
  
KinderKerk: voor de kinderen van groep 4 t/m 8 is er elke zondag KinderKerk in de KinderKerkruimte (consistorie) van de Grote Kerk Blokzijl. De kinderen gaan na de eerste schriftlezing naar de KinderKerk en komen na de collecte weer terug in de kerk.

De KinderKerk heeft een eigen collecte. Dit jaar is het doel de stichting Kinderfonds de Mama's. 

Tijdens de diensten in Scheerwolde is er gezamenlijk KinderKerk. De kinderen van groep 1 t/m 8 gaan dan na de eerste schriftlezing mee naar de KinderKerk ruimte en komen na de collecte weer terug in de dienst.

Tijdens speciale diensten is er ook KinderKerk. Speciale diensten zijn; dopen, startzondag, jeugddienst, eerste zondag van de veertigdagentijd, palmpasen, Pasen, eerste Advent en Kerst.

Ook tijdens de projecten van Advent en de 40-dagen tijd is er KinderKerk tijdens de dienst. 
 

 
 

De Vierhoek (Heilig Avondmaal)
datum en tijdstip 19-04-2019 om 11.00 uur
meer details

Grote Kerk Blokzijl (Goede Vrijdag)
datum en tijdstip 19-04-2019 om 19.30 uur
meer details

Grote Kerk Blokzijl (Stille Zaterdag)
datum en tijdstip 20-04-2019 om 21.00 uur
meer details

Grote Kerk Blokzijl Pasen
datum en tijdstip 21-04-2019 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.