Jeugdkerk 2020-2021 Jeugdkerk 2020-2021
We gaan weer starten met de jeugdkerk, waarbij we gaan zitten in de hal van gebouw de Waaier zodat we goed kunnen ventileren. We volgen verder de richtlijnen van de RIVM. Hieronder wat we van plan zijn te gaan doen. We zijn nog aan het nadenken over een diaconaal project. Hier hoort u t.z.t. meer over.

4 oktober          Terugblik op de startzondag. Verder met het jaarthema ‘Het goede leven’: Tegeltjes wijsheid. Voorbereiding op JAZ.
8 november       JAZ De Schalle te Nijeveen, thema ‘Back tot basic’.
6 december      Terugblik op JAZ. Verder met het thema ‘Het goede leven’: Dit maakt mij het meest gelukkig! Nieuwjaarswensen voorbereiden door filmpjes te maken ‘Wat is voor jou het goede leven en wat wens je een ander toe?’ Eventueel samen een Sinterklaasspel doen.
3 januari           Micha ‘Wat is een goed leven?’ Muziek: ‘Het land van hoop en dromen’ van Bruce Springsteen.
7 februari          Deuteronomium: ‘Kies voor het leven’.
7 maart             Muziek: ‘Voor alles is een tijd’ van Ilse de Lange. Collage maken: ‘Dit is een goed leven’.
4 april is het Eerste Paasdag en dan is er geen jeugdkerk.
11 april Influencers. Muziek: ‘Wie is mijn herder?’
 
 
Clubwerk begint weer... Clubwerk begint weer...
Na een bijzondere periode gaat de jeugdclub weer beginnen! We nemen hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.
Alle kinderen van groep 4 tot en met groep 8 zijn van harte welkom.
Dit seizoen kampen we echter met een tekort aan leiding, waardoor het niet mogelijk is om elke week club te geven. We hebben daarom besloten om elke eerste vrijdag van de maand club te houden in twee groepen van 19.00 tot 20.15 uur.
We beginnen zaterdagmiddag 26 september 2020 met een startmiddag en we sluiten het seizoen af met het clubkamp op 4, 5 en 6 juni 2021. Eventuele extra activiteiten kondigen wij in de loop van het seizoen aan.
Natuurlijk is nieuwe leiding van harte welkom en ook is het mogelijk om bij ons stage te lopen. Dus lijkt het je leuk om met kinderen te werken en wil je eens vrijblijvend komen kijken, neem dan contact met ons op!

Data clubavonden:
2 oktober                                  5 februari
6 november                              5 maart
4 december                              9 april
8 januari                                   21 mei

Leiding clubwerk Blokzijl:
Selma Aalbersberg                    Hetty Schuttenbeld
Henk Pothof                              Annelies van der Linde
Ruth Appelo                              Jan Winter
Jannie van der Linde                 Marja Dragt
Contact: jeugdclubblokzijl@gmail.com
 
 
Kinderkerk - startzondag Kinderkerk - startzondag
A.s. zondag 20 september,  is het een bijzondere dag, startzondag. Alle mensen, jong en oud, starten in de kerk. Voor de jongsten ligt er een kleurplaat klaar bij binnenkomst. Later gaan alle kinderen en de jongeren naar buiten en komen daarna in de dienst weer terug. Tot zondag!
Bij het goede leven denken we al snel aan gelukkig zijn. Maar wanneer ben je eigenlijk gelukkig?

Geluk wordt vaak uit materiële zaken gehaald, zoals een nieuw game-spel, een nieuwe i phone of een nieuwe set LEGO.

Daarom is het goed om, naast het materiële, ook te kijken naar andere dingen, die je gelukkig maken. Dit kunnen fijne gebeurtenissen zijn, lieve woorden (complimentjes bijvoorbeeld), vrienden en familie. Ook kan je heel gelukkig worden van mooie muziek. Misschien ken je zelf wel een mooi liedje, waar je graag op danst.

Wij hebben een liedje uitgekozen, waarin het gaat over “Voor mij is geluk...”. Misschien geldt dit voor jou ook wel!

Geluk kan je niet alleen hebben (mazzel) of voelen, je kan het ook anderen toewensen. Soms doen mensen dit ook wel door kaartjes te sturen waarop ‘veel geluk’ staat. Bijvoorbeeld als ze net getrouwd zijn, een nieuwe baan hebben gekregen, jarig zijn of afscheid nemen van iemand of iets. Vaak staat er op zo’n kaart een klavertje vier, omdat dit een gelukssymbool is. Een klavertje vier is namelijk een zeldzaam plantje en als je zo’n plantje vindt, heb je geluk.
In de bijlage hebben we een voorbeeld van een klavertje vier. Deze kan je gebruiken (maak hem zelf eventueel kleiner of groter). Zie je dat het klavertje vier eigenlijk uit 4 hartjes bestaat?

Je mag zelf een kaart maken voor iemand, die wel een beetje geluk kan gebruiken. Maak van groen papier een klavertje vier en plak deze op een dubbelgevouwen A4 van stevig papier, zodat het een dubbele kaart is geworden. Je kunt het verder versieren en er natuurlijk een mooie tekst op schrijven. Veel succes!
Wat heb je nodig? Groen papier, stevig papier (om kaarten te maken), enveloppe, knutselmateriaal

Groeten, leiding Kinderkerk
 
 
Er is weer Kinderkerk! Er is weer Kinderkerk!
Zondag 6 september hadden we weer de eerste keer gewoon (fysiek) KinderKerk. Wat was het weer leuk om elkaar te zien! Totaal waren er 7 kinderen, een hele mooie opkomst! We hebben gesproken en gelezen over ruzie maken en hoe we het weer goed kunnen maken. En met name ‘hoe houden we een ruzie klein’: door het met de persoon te bespreken met wie we ruzie hebben en niet met iedereen eromheen.

In de kerk vertelde onze dominee een verhaal over twee buren die ruzie hadden over niks meer dan blaadjes… Daarna hebben we het lied geluisterd van “Iedereen is anders, niemand zoals jou”. In de KinderKerk ruimte hebben we vriendschapsbandjes gemaakt van loom bandjes en touw. Ze zagen er prachtig uit!

Vanaf nu zullen we elke zondag tijdens de dienst KinderKerk geven in de consistorie. De kinderen t/m groep 3 starten om 10.00 in de consistorie. Kinderen van groep 4-8 starten eerst bij hun ouders in de kerk en gaan na het kinderlied mee naar de KinderKerk. En tijdens de dienst blijven we ook extra aanwezig zodat we ook voor de mensen die thuis kijken goed zichtbaar zijn. De dominee of leiding van de KinderKerk zal een uitleg geven over het onderwerp van de zondag, de ene keer voorin de kerk een andere keer met een video. Daarna zal er kinderlied komen. Zo proberen we er een mooie KinderKerk van te maken voor de kinderen thuis en voor de kinderen in de kerk. Ook in de zondagsbrief blijven we wekelijks actief met een uitleg, lied en een werkje voor thuis.

Zondag 4 oktober is de School-Kerk dienst. Deze dienst zal in samenwerking met basisschool de Schutsluis worden georganiseerd. Deze dienst zal alleen online worden uitgezonden, dit i.v.m. het veelal grote bezoekersaantal. We gaan er weer een hele mooie dienst van maken en hopen dat jullie allemaal thuis online gaan kijken.

Met vriendelijke groet,
Patrisja, Marieke, Gerard, Ruth en Tine