PKN
Protestantse Gemeente Blokzijl Scheerwolde
 

di 12 november 2019

Ronde Tafel Gesprek over voedsel veiligheid en –zekerheid in Nederland

Locatie: 
 Vermaning 't Lam Blokzijl
Tijdstip: 
 20.15 uur
Prijs: 
 € 5,00

Genetisch gemodificeerde organismen kunnen veel betekenen voor voedsel en gewassen, industrie, duurzaamheid en gezondheidszorg. Zo kan biotechnologie in de land- en tuinbouw helpen om mondiale vraagstukken op te lossen. Bijvoorbeeld het tekort aan voedsel. Biotechnologie kan zorgen voor gewassen die bestand zijn tegen ziekten en droogte. De ontwikkeling van aardappelen die resistent zijn tegen de aardappelziekte kan bijvoorbeeld leiden tot minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Maar hoe wordt er hier in Nederland over gedacht?
Kunnen we zelfvoorzienend zijn met de huidige wijze en toepassing van onze voedselproductie? Of ontstaat er ten gevolge van het veranderende klimaat meer behoefte om specifieke gewassen te ontwikkelen die resistenter en effectiever geteeld kunnen worden om daarmee de voedselzekerheid te bevorderen?

Onze inleider, de heer drs. Krijn Poppe, wetenschapper verbonden aan de Wageningse Universiteit, zal op deze avond een inleiding verzorgen over de heersende visies hierover in Nederland.

Om het als een gespreksgroep hanteerbaar te houden is de deelname beperkt. Opgave kan per mail bij .
 

terug
 


 

Filosoferen aan de Kolk
datum en tijdstip 13-11-2019 om 20.00 uur
meer details

Middag met bezoekdames en -heren
datum en tijdstip 13-11-2019 om nnb
meer details

Uitvoering De Bazuin
datum en tijdstip 16-11-2019 om nnb
meer details

Grote Kerk Blokzijl
datum en tijdstip 17-11-2019 om 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.