Kinderkerstfeest zondag 17 december Kinderkerstfeest zondag 17 december
Zondag 17 december is het Kinderkerstfeest om 19.00 uur in de Grote Kerk. Samen met de kinderen van groep 5 en 7 van beide scholen gaan we dit jaar de musical ‘de reis van Jozef en Maria’ voorbereiden. De eerste keer oefenen is komende woensdag.
Zit jij in groep 5 of 7 en wil je ook meedoen? Kom dan woensdag naar de Waaier
 • Woensdag 29 november uitlegmiddag van 14.30-15.30 uur in de Waaier. Doornemen musical en verdelen rollen.
 • Zaterdag 2 december 13.00-14.30 uur Grote Kerk: extra oefenmoment rollen  Jozef, Maria, verslaggevers en keizer.
 • Woensdag 13 december oefenen Grote Kerk van 14.30-15.30/16:00 uur.
 • Zaterdag 16 december is de generale repetitie in de Grote Kerk van 10.30-11.30/12:00 uur. (tijd nog onder voorbehoud)
 • Zondag 17 december is het kinderkerstfeest van 19.00-20:00 uur. Iedereen aanwezig om 18.15 uur.
Groeten het kinderkerstfeest team;
Patrisja, Carola, Sanne, Marina, Ruth, Elma en Marieke
 
 
Kinderkerknieuws

Kinderkerknieuws

Na ca. 10 jaar heeft Tine Verhoef, als leiding, ons verlaten bij de kinderkerk. Tine was vanaf het begin al bereid om de creatieve taken op zich te nemen; posters ontwerpen, flyers en uitnodigingen maken, daarvoor konden we altijd een beroep op Tine doen. Ze is trouw, meedenkend en heeft altijd een luisterend oor. Tijdens de kinderkerk waren haar kinderen Jelte, Thijs en Marit ook vaak aanwezig en naarmate ze ouder werden ook behulpzaam om de jongere kinderen te helpen. Onlangs heeft ze samen een uitje voor de leiding van de kinder- en jeugdkerk georganiseerd. Op een zeer warme avond in september gingen we gezamenlijk op de fiets een eigengemaakte puzzeltocht doen via Kalenberg, waarbij we allerlei (foto) opdrachten moesten doen. Ook hier draait ze haar hand niet voor om. Tine was voor en tijdens het kinderkerstfeest altijd het aanspreekpunt voor de boeken en ook in het voorbereiden en maken van een schimmenspel voor het kinderkerstfeest i.s.m. school, zijn menige uurtjes gaan zitten. Tine, we zullen je creativiteit, oplettendheid en medewerking erg missen. We wensen jou, Jesper en de kinderen alle goeds voor de toekomst!

Heel erg bedankt voor je inzet,
Leiding kinderkerk
Ruth, Elma, Patrisja, Carola en Marieke

 
Club! Kom je ook?

Club! Kom je ook?
Club! Al heel veel jaren een begrip in Blokzijl. Een club voor alle kinderen van groep 4 tot en met 8 met diverse gezellige activiteiten en jaarlijks een clubkamp.

Het clubseizoen start in september op een zaterdagmiddag meestal met een leuke activiteit ergens in de omgeving van Blokzijl. De clubavond is gemiddeld twee keer per maand op vrijdagavond van 19.00 - 20.15 uur in De Waaier, Blokzijl. Circa 50 kinderen doen mee. 
Wat doen we zoals op een clubavond?
 • knutselen
 • spelletjes
 • lekkere hapjes  maken met elkaar
 • zwemmen (1x per seizoen)
 • Sinterklaas vieren
 • discoavond (1x per seizoen)
De clubleiding bestaat uit Henk Pothof, Marja Dragt, Jos Bremer, Monique Buis, Hugo Roubos, Connie Canete, Hetty Schuttenbeld, Nienke Prins en Selma Aalbersberg

Voor meer informatie en/of opgave kun je contact opnemen met de clubleiding via jeugdclubblokzijl@gmail.com. Ook kun je ons volgen op Facebook! 

 
 
Jeugd Jeugd
De jongeren van nu vormen veelal de gezinnen en volwassenen van morgen. Wij vinden het belangrijk dat wij de jeugd en jongeren iets van het geloof en omzien naar elkaar kunnen meegeven waardoor een lijntje voor toekomstige betrokkenheid in stand blijft.
lees meer »
 
KliederKerk

KliederKerk
De KliederKerk is een feestelijke en creatieve manier van kerk-zijn waarin jong en oud samen de Bijbelverhalen ontdekken.
lees meer »
 
KinderKerk

KinderKerk
KinderKerk

KinderKerk is speciaal voor kinderen. 

lees meer »
 
JeugdKerk JeugdKerk
JeugdKerk is voor de jeugd in de leeftijd van 12 (eerste jaar voortgezet onderwijs) tot circa 16 jaar. Elke vierde zondag van de maand is er JeugdKerk in de consistorie van de Grote Kerk om 10.00 uur. Jaarlijks is er een jeugddienst in de Grote Kerk van Blokzijl. 
lees meer »
 
Oude bekenden

Oude bekenden

Afgelopen zondag waren Hendrik en ik op bezoek in Jutrijp Hommerts. Uit nieuwsgierigheid hebben we een dienst bezocht. We werden hartelijk ontvangen met koffie en thee al om 9.00 uur voorafgaande aan de dienst. Namens Jelle en Ria breng ik graag de hartelijke groeten over van Jelle en Ria Vonk. Het boompje doet het goed en staat fier in de tuin. Wat zou het leuk zijn als ze in 2024 weer een keer te gast zijn in Blokzijl. Misschien kan Jelle een keer komen als gastpredikant? Ik weet niet of het gaat lukken. De agenda’s lopen heel snel vol bij predikanten en het moet allemaal net passen.